Népokítás a devizahitelekről

2 minute read

Bizottság vizsgálja a devizahitelek kialakulásának körülményeit. Tehát még egyszer: Bizottság vizsgálja a devizahitelek kialakulásának körülményeit. Nem elgépelés, ezt vizsgálja egy kilenc fős parlamenti bizottság. Fetrengve röhögős hír. Mit kell ezen vizsgálni? Megmondom én hol volt a hiba. A magyarok nagy hányada pénzügyi analfabéta, farokhimbáló, ostoba ökör.

Amikor évente egyszer elmegyek egy-egy bevásárlóközpontba, látom az őstulok ökröket kifelé a bevásárlókocsit húzva megpakolva olyan dolgokkal, amikre tulajdonképpen a mindennapi élethez semmi szükség. Kedvencem a zsákméretű puffasztott rizst toló apuka fél gyerekkel (azazhogy lánya van). De szép számmal láthatunk elég lapos FullHD, elég nagy elég okos androidos/ájfonos, dobozt is befeszegető félcsaládokat az 1-2 éves nyomorult csillogó japán devizahiteles autókba. (félcsalád: 40 feletti szülők, egy gyerek)

Statisztikák szerint legtöbben 5-6 millióval vannak 20 évre eladósodva, a tipikusan vásárolt termék az új építésű ház, felújított lakás, az új autó, de van köztük milliós házimozi és úszómedence is. Minek? Józan ésszel felfoghatatlan, de erre ne is számítsunk egy olyan országban, ahol mindezért a politikusokat hibáztatják. Nem kérem, ehhez a zsigeri hülyeséghez a politikusoknak semmi köze. Ideje lenne a luxuscikkek okozta eladósodást sterilizálással büntetni, én komolyan attól félek, hogy ez egy örökölhető betegség. A politikusoknak is megvan a saját bűne, de ez szintén a lakóság (tessék kérem észrevenni a szocialista hangsúlyt a szó helyesírásán) hibája. Az Aranybullában benne van, hogy a nép kötelessége ellenállni, ha zsarnokság uralkodik el a Szent Korona országán. Kezdjük ott, hogy mi ez a demokrácia egy ezer éves királyságban? A keleti rendszer után jött az amerikai? De ez a nép így ahogy van nemhogy ellenállni képtelen, hanem a saját pénzügyeit egy méteres sugarú körben kezelni is ostoba.

A cigány kérdés csak egy tünet a bajra, ráadásul van már kipróbált, humánus megoldás a kezelésére, megálmodója Szálasi Ferenc Nemzetvezető.

Majd az állam segít a hiteleseken? Miből? Az én adómból? Nem jó ötlet, mert megint azok járnak jól és nem tanulnak a saját hibájukból, akik úgy éltek, mint a tücsök abban a közhelynek számító mesében. És az olyanok, mint én, a hangyák fogják megfizetni a hibájuk után a banksarcot. Nem volt kötelező lakást venni, miért nem volt elég bérelni? Új autó? Fél éves törlesztőből lehetett volna venni 10 éves használtat. Fél évig nem lehet autó nélkül élni? Ja, hogy a szomszédnak is új van? Nincs neki, mert az is a banké.

Nekem elég a 25 éves golf. Nagyon is boldog vagyok vele, kabrió, 120 ló, repít és imádom. Jó az a hely is, ahol most élek, Skóciában pedig, ahol majd munkát kapok, jó lesz nekem egy apró házat bérelni a falu szélén. Kösz, hogy tönkretetted a hazámat. Nem baj, majd 10 év múlva, amikor hazajövök, az ott spórolt pénzemből felújítom a házat, amit a banknak ajándékoztál önként. De ha ilyen hülye maradsz, engem nem látsz többet.

Updated:

Comments